Praktijk Ro

Voor ACT therapie, energetische massage en coaching 

De behandelingen bestaan uit een voorgesprek, massage en een kort nagesprek. De eerste keer is het voorgesprek iets uitgebreider omdat ik graag wil weten wie jij bent en wat ik voor jou kan betekenen. Samen kijken we naar wat er voor jou op dat moment het beste zou passen, een massage, een oefening een gesprek daar komen we samen wel uit. Wat voor mij wel belangrijk is is dat jij je goed en veilig voelt bij mij, als er geen klik is dan werkt de behandeling niet zoals het moet.

Ik zorg voor een veilige omgeving. Ik masseer met respect en aandacht en neem de tijd voor jou. Tijdens de sessie zal ik ook aangeven wat me opvalt. Ik hoor ook graag wat jou is opgevallen tijdens het nagesprek. Het aantal keren dat nodig is brengen we ook in kaart dit ligt ook aan de aard van de klachten.

Voor massages heb ik de volgende menu kaart. Hou de site in de gaten want deze groeit zeker nog als de corona maatregelen versoepeld worden en ik weer bij mag leren.

 

Ontspannings massage: Ontspannings massage is gericht op het losser maken van de spieren en gewrichten en wordt gebruikt bij specifieke pijn- en spanningsklachten. Meestal behandel ik een bepaald deel van je lichaam; je nek, schouders, rug armen bekken, buik of benen. Omdat alles met elkaar verbonden is, werkt dit door in je hele lichaam. De bloedsomloop wordt gestimuleerd, voedingstoffen worden beter opgenomen en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Bij deze massage kun jij voelen waar de spanning en ontspanning zit.


Haptische/energetische massage: Bij deze massage word jij je bewust van de energie die door je lichaam stroomt. Je wordt uitgenodigd daar contact mee te maken en verschillende sensaties te herkennen. Die kun je waarnemen als koude, warmte, pijn, genot, openheid of afgesloten zijn. Zo word je (onbewust) gestimuleerd om de energiekanalen in je lichaam te openen en deze weer vrij te maken zodat geblokkeerde energie afgevoerd kan worden. Haptische massage kan bestaan uit een hoofdmassage, rug massage, buik massage, bekken massage of een ledenmaten massage. Haptische massage bevestigd niet alleen dat je een lichaam hebt, maar ook een lichaam bent.

 

Voetreflex massage: Door het masseren van je voeten wordt je hele lichaam aangeraakt doordat zich op je voeten drukpunten bevinden die corresponderen met alle delen in de rest van je lichaam. In je voet bevinden zich de uiteinden van zenuwen en energiebanen. Door de massage worden de zenuwen, de energiestroom, de bloedstroom en de lymfestroom gestimuleerd. Deze massage helpt je lichaam om het evenwicht te herstellen en de functie van verschillende organen te optimaliseren. Het geeft jou inzicht in de energie- en spanningsverdeling in je lichaam. Je kunt je ook meer bewust worden van je voeten, waardoor jij je meer ‘geaard’ gaat voelen. En het laat je voelen hoe je in het leven staat.

 

Handreflex massage: Mocht je problemen hebben als iemand je voeten aan raakt of problemen hebben met je voeten. Is een handreflex massage wel zo fijn en heeft dezelfde invloed op je lichaam. Door het masseren van je handen wordt je hele lichaam aangeraakt doordat zich op je handen net als op je voeten drukpunten bevinden die corresponderen met alle delen in de rest van je lichaam. In je hand bevinden zich de uiteinden van zenuwen en energiebanen. Door de massage worden de zenuwen, de energiestroom, de bloedstroom en de lymfestroom gestimuleerd. Deze massage helpt je lichaam om het evenwicht te herstellen en de functie van verschillende organen te optimaliseren. Het geeft jou inzicht in de energie- en spanningsverdeling in je lichaam.